8 stvari koje će se dogoditi vašem tijelu ako počnete jesti med svaki dan

Poznato je da med ima mnoge zdravstvene dobrobiti, a istraživanje je pokazalo da jedna žlica dnevno može poboljšati razne aspekte vašeg zdravlja…

Čista koža

Med je odličan antioksidans, što znači da ćete njegovom redovitom konzumacijom očistiti tijelo od raznih toksina. Također, njegova antibakterijska svojstva pomoći će stanju vaše kože.

Mršavljenje

Pazite li na težinu, prema liječničkoj preporuci ne biste smjeli unositi nikakve vrste šećera osim meda. To je zato što je šećer u medu drugačijeg sastava od različitih zaslađivača. Med također ubrzava organizam, što pomaže mršavljenju.

Smanjuje razinu lošeg holesterola

Med uopće ne sadrži holesterol. Upravo suprotno, njegove sastavne komponente i vitamini doprinose smanjenju razina holesterola. Dnevnom konzumacijom povećava se i razina spomenutih antioksidansa u tijelu, koji isto pomažu smanjenju holesterola.

Jače srce

Istraživanja su pokazala kako antioksidansi iz meda mogu spriječiti sužavanje krvnih žila, što inače uzrokuje zastoj srca, dezorijentaciju i glavobolje. Čaša vode s par žlica meda dnevno pomoći će ovom problemu.