Facebook Messenger uvodi sjajnu novost za svoje korisnike

Facebook Messenger jedna je od najpopularnijih aplikacija za komunikaciju na svijetu. Iako je mnogim mogućnostima daleko ispred konkurenata, Facebook se neprestano trudi svoju aplikaciju učiniti još boljom, a sve kako bi zadovoljio svoje korisnike.

U moru kritika koje su posljednjih sedmica upućene na račun Facebooka, promiču nam sjajne stvari koje rade inženjeri Facebooka. Među najnovijim pothvatima je nadogradnja Facebook Messengera koji je sada dobio kvalitetniji video prikaz i mogućnost 360 stepenskog videa.

Video od 360 stepeni nije više nikakva novost za Facebook aplikaciju, ali ga do sada još uvijek nismo susretali unutar Messengera. To se mijenja s najnovijom nadogradnjom te aplikacije, koja će korisnicima omogućiti pregledavanje i dodavanje 360 videa.

Samo dodavanje za korisnike neće biti nimalo kompliciranije od dodavanja obične fotografije ili video materijala. Za pregled videa koristiti će se mogućnost rotiranja koja je poznata i s Facebooka, a takvi će video uradci biti označeni kružićem kako bi se znalo da se radi o 360 stepenskom videu.

U ovoj nadogradnji stiže i još jedna novost, a to je rast rezolucija video materijala. Nedavno je Messenger u svijetu fotografija prešao na rezoluciju od 4K, a sada su odlučili kako će za video materijale početi koristiti 720p rezoluciju.

Time korisnici dobivaju još više mogućnosti za kvalitetniju komunikaciju, odnosno za dijeljenje kvalitetnijih video materijala. Pitanje je hoće li to povećati udio korištenja videa na području komunikacije?

Ove nadogradnje za početak će biti dostupne u 18 zemalja svijeta, kao što su SAD, Kanada, Velika Britanija, Australija, itd. Vjerujemo kako će ovaj potez naići na odobrenje korisnika i kako će vrlo brzo iskoristiti blagodati kvalitetnije video komunikacije. Valja još samo napomenuti kako nadogradnja stiže i na Android i na iOS uređaje.