Greške koje rade (skoro) svi vlasnici iPhonea

Pročitajte koje su to greške koje rade gotovo svi vlasnici iPhonea, a da to ili ne znaju ili nisu toga ni svjesni.

Zbog uštede baterije gase baš sve aplikacije

Gašenje svih aplikacija zbog nekog razloga brojnim korisnicima iPhonea znači potrošnju manje električne energije, no situacija je prilično drukčija. Aplikacije koje ne koristite jednostavno su pauzirane i ne troše bateriju. Kada vi odlučite izvući ih iz hibernacije gašenjem, one će se pokrenuti te potrošiti više energije nego da ste ih ostavili netaknutima.

Ne koriste originalne punjače

Ovo mnogi zanemaruju, no u slučaju smartfona iz Applea, originalni punjači su apsolutno super važni. Što se lightning kablova tiče, tu mogu proći malo jeftinije (ali ne prejeftine) varijante, no one se i dalje moraju uključiti u originalni punjač.

Ako ste baš u nezamislivoj besparici i ne možete si priuštiti original, obavezno obratite pažnju na certifikate. Ako zamjenski punjač nema licencu od Applea, zaobiđite ga u najširem zamislivom luku.


Ne koriste košuljice koje štite bitne ulaze

Kupovina robusne zaštitne košuljice koja pored zaštite ekrana i rubova uređaja blokira pristup portu za lightning ima nekoliko vrlo bitnih prednosti. Kao prvo, nećete iz utora morati čistiti smeće i prašinu svakih par mjeseci. Kao drugo, spasit ćete kablove i punjače od oštećenja uzrokovanih prašinom. Te se vrste štete se, sudeći prema stručnjacima iz Apple servisa, pojavljuju puno češće nego što mnogi misle.