Instagram uvodi veliku novost?

Da li će Instagram postati mnogo više od društvene mreže za dijeljenje fotografija? To je naime pitanje koje su mnogi postavili nakon posljednjih informacija koje su se pojavile.

 

Glasovni i video pozivi mogli bi biti sljedeći veliki novitet na Instagramu

Mladi IT entuzijast otkrio je tajne dokumente unutar Instagramovog APK-a (Android application package), koji ukazuju na nadolazeće promjene, piše Mirror. APK je mjesto gdje su pohranjeni svi kodovi za aplikaciju te pokazuje neobjavljena svojstva koja još nisu lansirana u široku upotrebu.

Kopiraju Snapchat

Dokumente je otkrio čitatelj TechCruncha Ishan Agarwal, a isti su označeni s ‘call’ i ‘video call’, što navodi na zaključak kako bi ova društvena mreža za dijeljenje fotografija uskoro mogla postati i chat aplikacija.

Instagram, koji je kao i WhatsApp u vlasništvu Facebooka, odbio je komentirati ovo otkriće. A ako ove nove mogućnosti stvarno postanu dio aplikacije, Instagram bi mogao postati još veća prijetnja Snapchatu, svom glavnom rivalu. Nedavno je čak objavio i svoju verziju Snapchatovih Storiesa. Snapchat već neko vrijeme omogućuje korisnicima video pozive i poruke.

“Ako Instagram uspije postati najbolje sredstvo za vizualnu komunikaciju, bez obzira na medij, mogao bi ukrasti korisnike Snapchatu te postati najprivljačnija aplikacija na svijetu”, naveli su u TechCrunchu.