Napravite sami: Prirodna hidratantna i mirisna krema za sunčanje s faktorom 20!

Činjenica je da je čak 84 posto preparata za sunčanje štetno po vaše zdravlje. Istraživanje koje je to dokazalo napravila je EWG – jedna od najvećih neprofitnih organizacija u SAD-u.

Evo kako sami možete vrlo lako napraviti domaća i prirodna sredstva za sunčanje s raznim faktorima zaštite (4-20). Ove kreme, odnosno losioni su prirodni, mirišu predivno i vrlo su hidratantni.

Toksične kemikalije u većini sredstava za sunčanje remete rad endokrinog sustava, potiču stvaranje slobodnih radikala i u sebi sadržavaju kancerogena svojstva. Zapravo, otkad su kreme za sunčanje u masovnoj upotrebi, statistike pokazuju stopu rasta karcinoma kože!

Što je najgore, mazanjem kremama s visokim faktorom blokirate stvaranje prijeko potrebnog vitamina D, bez kojeg ljudski organizam slabi i koji je pravi borac protiv raka.Trebamo li uistinu sredstva sa visokim faktorima zaštite?

S obzirom da mnogo ljudi danas ima manjak vitamina D, nedostatak izlaganja suncu je veći problem od previše izlaganja. Nedostatak vitamina D je povezan s mnogim tipovima karcinoma uključujući najsmrtonosnije vrsta raka dojke. Nedostatak vitamina D je također povezan s problemima u trudnoći, uključujući preeklampsiju, gestacijski dijabetes, prijevremeni porod i još mnogo toga.

Da bi se izbjegao rak kože, koji nije osobito smrtonosan ako je otkriven rano, zaboravili smo na pametno sunčanje i počeli smo iz straha izbjegavati sunce i fanatično se mazati komercijalnim losionima prepunim toksičnih tvari, sa nepotrebno visokim faktorima koji blokiraju apsorpciju D vitamina – i dobivati puno gore karcinome.

Budući da većina nas ne radi vani, zapravo je potrebno puno više truda da “dobijemo” dnevno sunce, nego da ga izbjegnemo. Pročitaj ovdje članak o pametnom izlaganju suncu.

Kako napraviti prirodni losion sa zaštitnim faktorom 20

U slučaju da morate biti vani na suncu dulje vrijeme, dovoljno je jednostavno samo staviti naočale, šešir ili obući svijetlu majicu. Ako niti jedna od ovih opcija nisu dostupne, npr. kada nepripremljene, svijetle kože provodite dan na plaži u rano ljeto – koristite ovu prirodnu kremu za zaštitu od sunca.

To će također biti odlična prirodna alternativa za jako malu djecu, one koji uzimaju neki lijek koji povećava foto osjetljivost te za one vrlo svijetle puti koji lako izgore.

Samo da pojasnimo, iako je ovo prirodna krema ili losion za sunčanje koji miriše sjajno i prirodno vlaži, ne preporučuje se da ga koristite svakodnevno jer vitamin D koji ćete dobiti od sunca je puno korisniji!

Ako vam se ne da ovo praviti, uvijek birajte kreme za sunčanje s mineralnom zaštitom ili kupite ulje čileanske maline ili čileanskog lješnjaka koji su skuplji ali imaju prirodno visoki zaštitni faktor.

Recept na sljedećoj stranici…