O nama

Ova web stranica predstavlja Portal namijenjen svim ljudima dobre volje, za sve otvorene i znatiželjne
umove, namjenjen svim generacijama sa fokusom na bezvremenske i životne teme.

Sajt je vlasništvo grupe mladih ljudi,entuzijasta, koji imaju za cilj prije svega da široj društvenoj
zajednici predstave vedriju stranu života, bez sumnornih vijesti iz politike, crne hronike, nemoralnih sadržaja.

Isključiva nam je želja da Vam ponudimo korisne i praktične potrebne informacije i savjete.Nadamo se da ćete u okviru naše web stranice pronaći nešto korisno i zanimljivo za Vas i vaše bližnje.

Ozone24.com  uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informisati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde. Portal svojim tekstovima ukazuje na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena, ali prije svega afirmiše pozitivne vrijednosti, ljude i događaje koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u društvu. Sadržaj portala se od nastanka do danas konstantno povećavao i napredovao.

Ozone24.com je vjerovatno jedan od malobrojnih nezavisnih internet medija u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija, nevladina organizacija ili marketinška agencija, pa je sadržaj našeg portala i zbog toga najprivlačniji našim čitateljima.

Uslovi korištenja

Dobrodošli na web stranice Ozone24.com

Naša stranica  omogućuje vam korištenje sadržaja pomenutog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web stranice Ozone24.com

Korištenjem bilo kojeg dijela web stranice Ozone24.com te svih njenih dijelova (u nastavku Ozone24.com) smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ovog web resursa te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Ozone24.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, foto, vizualne, video i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Ozone24.com i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Ozone24.com zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Ozone24.com portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, te linkova na vanjske izvore informacija. Sve sadržaje web stranice Ozone24.com koristite na vlastitu odgovornost i Ozone24.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van web portala Ozone24.com isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Ozone24.com ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svojim web resursima.

Zaštita privatnosti

Podaci o korisnicima koji su dostupni putem društvenih mreža a koji se nalaze na portalu Ozone24.com su isključivo odgovornost svakog pojedinačnog korisnika koji nivo privatnosti sam reguliše na kanalu društvenih medija.

Ozone24.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Ozone24.com koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Obaveze korisnika

Korisnicima Ozone24.com, Twitter profila, Facebook stranice, YouTube kanala i Soundcloud profila strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće BiH i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Izmjene uvjeta korištenja

Ozone24.com zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Prihvatanje uslova korištenja

Molimo Vas da pažljivo pročitate uslove korištenja prije samog korištenja ove web-stranice. Pristupanjem web-stranici i korištenjem materijala s web-stranice, obvezujete se prihvatiti navedena pravila korištenja. Ukoliko se ne slažete s ovim pravilima korištenja, molimo Vas da ne koristite informacije sa ove web-stranice. Ozone24.com

Odricanje od odgovornosti

Ukoliko u skladu sa zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini Ozone24.com  ima obvezu objavljivati određene informacije na svojoj web-stranici, pa je odgovorno za sadržaj informacija dostupnih javnosti. U slučaju objave informacija, materijala ili drugih sadržaja na web-stranici, čija objava nije propisana zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini, nastoji osigurati da su informacije na web-stranici potpune i tačne. Ipak,  ne snosi odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu koja može nastupiti kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja dokumenata, informacija, materijala ili sadržaja s web-stranice, ili za posljedice odluka donesenih na temelju njih. Ozone24.com se ne protivi navođenju poveznice na web-stranicu , pod uslovom da sadržaji s web-stranice nisu izmijenjeni i/ili iskrivljeni.

Izmjena i dopuna sadržaja

Ozone24.com zadržava pravo izmjena i dopuna sadržaja bez prethodne najave. Ozone24.com redovito se ažurira.

Autorska prava

Ozone24.com zadržava autorsko pravo  i kompletan sadržaj te stranice, osim ako nije izričito naznačeno drugačije. Dopušteno je korištenje i citiranje materijala sa stranice, uz uslov obveznog navođenja Ozone24.com kao izvora informacija i navođenja poveznice www.ozone24.com. Sadržaj informacija preuzetih s web-stranice ne smije biti mijenjan ili brisan. Materijal s ove web-stranice zabranjeno je koristiti u komercijalne svrhe.