POJEO NAJLJUĆU PAPRIČICU NA SVIJETU PA ZAVRŠIO U BOLNICI Počela ga je strašno boljeti glava, doktori su mu dijagnosticirani neobično stanje

Muškarac koji je tijekom natjecanja u jedenju ljutih paprika pojeo najljuću čili papričicu na svijetu, završio je u bolnici nakon što su ga počele moriti razarajuće glavobolje.

34-godišnjak je pojeo papričicu Carolina Reaper na natjecanju u državi New York, a strašne glavobolje pojavile su se tek nekoliko dana kasnije.

Njegovo iskustvo čak je opisano i na medicinskom portalu BMJ Case Report kao prvi slučaj glavobolje uzrokovan jedenjem ljutih papričica.

Liječnici koji su ga pregledali, upozorili su sve koji uživaju u ljutim paprikama da smjesta potraže liječničku pomoć ako ih zaboli glava.
Takve izuzetno jake glavobolje obično su izazvane naglim sužavanjem krvnih žila u mozgu, stanjem koje se naziva reverzibilnom cerebralnom vazokonstrikcijom (RCVS).

Neposredno nakon što je pojeo papričicu, muškarcu se počeo dizati želudac. Uslijedila je jaka bol u vratu koja je stizala u valovima od po nekoliko sekundi svaki. Naposljetku je bol postala tako neugodna da je morao potražiti pomoć liječnika. Testirali su ga na razna neurološka stanja, no svi su rezultati bili negativni.

CT skener je pokazao da se nekoliko žila u njegovom mozgu stisnulo, zbog čega su mu liječnici i dijagnosticirali RCVS.