Saznajte kako ojačati imunitet u samo 5 koraka!

Vježbajte

Svaka fizička aktivnost smanjuje stres. Odlučite se za šetnju, vježbe u teretani ili grupne treninge, plešite ili vodite ljubav! Tjelovježba jača imunitet, a znojenjem izbacujemo toksine koji su uzročnici mnogih bolesti.

Naspavajte se

Kvalitetan san je izuzetno važan za cjelokupno zdravlje. Za vrijeme spavanja, organizam se obnavlja i skuplja snagu za borbu protiv bolesti. Preporuka je spavati između 7 do 9 sati tijekom noći.

Opustite se i mislite pozitivno

Pokušajte ne dopustiti da stres oslabi vaše tijelo i dopusti virusima da zavladaju njime. Opustite se uz pomoć glazbe, ljekovite kupke i pozitivnih misli. Radite stvari koje vas vesele i ono najbitnije, smijte se. Znate kako kažu; smijeh je najbolji lijek.

Perite ruke

Često pranje ruku je u vrijeme kada vladaju sezonske bolesti, izrazito važno! Ruke perite kada se vratite kući, prije jela, prije i nakon odlaska na wc i nakon svakog rukovanja. Ruke perite najmanje 20 sekundi uz pomoć tople vode i sapuna.

Pazite na prehranu

Konzumirajte što više svježeg voća i povrća koje je puno antioksidansa, vitamina i minerala. Pripremajte ribu, juhe i variva koja će vam dati snagu i nahraniti gladno tijelo.