Snapchat predstavio novost koja će se svidjeti mnogim korisnicima

Iako je Snapchat jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, važno je napomenuti kako je još uvijek daleko iza Facebooka. Zanimljiva je činjenica da su mnoge inovacij koje su se pojavile na Facebooku, prije toga bile implementirane na Snapchatu.

Takav razvoj događanja mnogi su ocijenili kao pokušaj kopiranja Facebooka, gdje je Snapchat prvi uvodio inovacije, a Facebook ih naknadno dodavao na svoje platforme. Ovog puta iz Snapchata nam stiže jedna stvar koja je već godinama dostupna na Facebooku, ali su posljednje afere oko najpopularnije društvene mreže na svijetu pomalo naštetile sigurnosti navedene mogućnosti.Snapchat je odlučio kako će omogućiti korisnicima da se putem podataka s te društvene mreže logiraju u neke druge partnerske aplikacije. Oni koji aktivno koriste internet zasigurno su dobro upoznati s mogućnošću gdje se putem Facebook prijave korisnici mogu ulogirati na razne druge platforme. Time je Facebook prisutan na raznim drugim servisima, a istovremeno korisnicima olakšava prijavu na te servise (bez naknadne potrebe za ponovnim logiranjem).

U cijelom tom procesu, moguće je da Facebook i prikuplja neke podatke o korisnicima. Tome je Snapchat jasno odlučio reći ne jer smatraju kako je sigurnost i povjerenje korisnika na prvom mjestu. Iako će Snapchat omogućavati prijavu putem njihovih podataka na drugim servisima, iz kompanije kažu kako će podaci korisnika ostati 100 posto zaštićeni i neće se prikupljati nikakve dodatne informacije o korištenju profila.

Generalno gledajući, ovakav razvoj situacije, odnosno predstavljanje ove nove mogućnosti, mogao bi biti direktni udarac na Facebook (iako to ni u jednoj rečenici nije spomenuto). Nakon silnih problema i natezanja sa sigurnošću podataka na Facebooku, Snapchat od samog početka svoju priču gradi na tome da štiti podatke svojih korisnika.
Zbog toga su ga mnogi korisnici zavoljeli, a posebice oni iz mlađahnih skupina. Upravo će njima Snapchat ponuditi i još jednu dodatnu mogućnost, a to je korištenje raznih filtera i emotikona u servisima na koje će se spojiti. Dakle, objedinit će cjelokupni spektar aktivnosti, a da li će to biti mudar potez vidjet ćemo vrlo skoro.