Uskoro vas čekaju nova pravila na Instagramu vezana za objavljivanje Storiesa (Priča)!

U okviru poboljšanja opcija vezanih za vašu privatnost, Instagram je odlučio da uvede novu opciju koja će vam od sada javljati kada neko pokuša napraviti screenshot ili pokuša snimiti vaš Story (Priču) koji ste objavili.

Također to isto tako znači da će i ostali korisnici dobijati obavijesti kada vi pokušate napraviti screenshot ili snimak njihove Priče.

Priče su napravljene tako da se nakon 24 sata izbrišu, ali ste mogli napraviti screenshot ili snimak tih objava, a da to niko nije znao.

Od sada kad neko pokuša uraditi jednu od ove dvije opcije, Instagram će vam javljati tako što će pored njihovog imena staviti ikonu u obliku zvjezdice.

Ova opcija je još uvijek u razvoju, ali neki korisnici su već počeli dobijati obavijesti o tome da je neko napravio screenshot ili snimak njihove Priče.

Instagram će vas upozoriti prije nego što uključi obavijesti o snimci zaslona prikazivanjem popup poruke koja glasi: “Sljedeći put kada snimite snimku zaslona ili snimku zaslona, osoba koja je objavila priču moći će ga vidjeti.”