VIDEO: Rušili toranj, a on pao na pogrešnu stranu i napravio veliku štetu!

Toranj visok 53 metra prilikom namjernog rušenja je pao u pogrešnom smjeru i nehotice srušio obližnju bibliotekui kulturni centar.

Videosnimka rušenja nastala je u danskom Vordingborgu, a pažljivi promatrači primijetit će i papire koji lete iz srušene biblioteke.

Kad je postalo jasno da će toranj pasti u krivom smjeru, ljudi koji su promatrali rušenje u nevjerici su počeli uzvikivati: ‘Ne! Ne!’

Srećom, nitko nije ozlijeđen.36 godina star toranj je srušen kako bi se na njegovom mjestu izgradile nove stambene i poslovne zgrade te hotel.

Inženjeri su upotrijebili 10 kg eksploziva, a nakon šest mjeseci pripreme, izračunali su da će toranj pasti u posve suprotnom smjeru.

– Ne razumijem kako smo mogli tako pogriješiti. Preuzimam svu odgovornost, rekao je voditelj rušenja, Kenneth Wegge.

Potpredsjednik danskog udruženja pirotehničara Johan Finsteen Gjodvad je dodao: – Kad vidite kako su tekle pripreme, toranj je morao pasti u suprotnom smjeru. Velika je nesreća da je sve završilo ovako.

Započeta je istraga čitavog događaja, kao i čišćenje i popravak oštećenih kuća. U rušenju je potpuno uništen jedan dio zgrade biblioteke.