Dječacima od 12 i 13 godina prijeti 10 godina zatvora nakon što su ubili pola miliona pčela

Dječaci koji ne mogu biti imenovani, jer su maloljetni, optuženi su za kazneno djelo prvog stepena, napad na poljoprivedno i životinjsko postrojenje i provalu, trećeg stepena, te posjedovanje alata za provalu.

Ova kaznena djela mogu nositi kaznu od 10 godina zatvora i novčanu kaznu do 10.000 dolara. Međutim, bilo je dosta javnih prosvjeda zbog slučaja, jer su oni koji su uključeni maloljetnici. Srećom za njih, kazneni progon za prekršaje u poljoprivrednim objektima životinja rijedak je u Iowi.

Slučaj će vjerojatno biti određen u maloljetničkom sudu, i bez obzira na ishod ili bilo kakve moguće kazne, Englehardtovi su samo zahvalni što su dječaci bili tako brzo uhvaćeni.

Dok par planira obnoviti Wild Hill Honey, oni koriste svoju nedavnu medijsku pozornost kako bi potakli svijest na druge košnice koje su uništili vandali.

Populacija se svake godine smanjuje za oko 30%, a dok pesticidi, paraziti i resursi hrane igraju ulogu, nitko nije ukazao na točan uzrok pada. Bez pčela, ne bi postojalo oprašivanja, koje je potrebno za reprodukciju biljaka.