Kako u WhatsAppu možete spasiti sve izbrisane fotografije

Koliko ste puta slučajno izbrisali fotografiju ili video iz razgovora u WhatsAppu te ih nakon toga izgubili zauvijek? Na sreću, postoji nekoliko načina kako doći do izgubljene multimedije, a mi ćemo vas provesti kroz svakog od njih.

1. Najlakše je pitati

Ako ste pristisnuli gumb ‘Obriši za mene’, situacija je prilično jednostavna – samo trebate kontaktirati osobu ili osobe koje su dijelile razgovor s vama te ih zamoliti da vam ponovno pošalju fotografiju. Ako ste kojim slučajem čak i izbrisali poruku za sve tapom na ‘Obriši za sve’, postoji mogućnost da vaši kontakti željenu sliku još imaju na svojem uređaju. Drugim riječima, ako ima ikakve šanse da vam opet pošalju sadržaj, pitajte ih mogu li to učiniti.

2. Kopajte dublje!

Na žalost svih vlasnika iPhonea, ova metoda radi samo na Androidu. iPhone, naime, ima svoj posebni sustav rada s podacima koji ne podržava petljanje po datotekama unutar uređaja.

WhatsApp na Androidu svaku primljenu ili poslanu sliku sprema u zasebnu mapu. Slike možete izbrisati iz razgovora, a one će i dalje biti pohranjene u toj mapi. Prvo što ćete morati napraviti je skinuti besplatnu aplikaciju za rad sa datotekama te onda doći do mape u kojoj se nalaze slike.

Mapa koju tražite nalazi se u : Internal Memory > WhatsApp > Media > WhatsApp Images

Nakon što dođete do mape, tu ćete vidjeti i podmapu Sent u kojoj se možda nalaze vaše izgubljene slike.